Архив за етикет: обувки

Обувките за спорт

Всеки ден все повече хора започват да спортуват и това е наистина добра новина. За разлика от предни години, спортните зали са пълни с хора, а по парковете колездачите са безброй. Затова решихме, че е добре да подготвим статия, която ви запознае с подходящите обувки за най-масовите спортове, защото забелязаме, че доста хора тренират с дамските обувки в bg-look.com, които са неправилни, а това може да доведе до нежелани травми.
Бягане
Има значение дали планирате да тичате навън или в зала, но по-важно е обувката да дава достатъчно стабилност на крака. Има маратонки със специални подметки за хората с нисък свод – плътни са в при петата и свода. Ако сте почитатели на екстремното и тичате из природата, където теренът е неравен, изберете обувка с дебел и здрав грайфер. Не ви препоръчваме да се захващата с босо тичане, ако тепърва сега започвате тренировки.
Тенис и скуош
Тези два спорта изискват маратонки, изрязани при глезените. Подметките трябва да са максимално тънки, гладки и с бял цвят, за да предпазят залата от надраскване.
Фитнес
Тук също има значение какви тренировки точно изпълнявате. Ако са силови, то обувките ви трябва да имат дебела и здрава подметка. Но в случай. че не вдигате много тежести, изберете маратонки с тънка такава.
Волейбол
Волейболните обувки не са много изискващи – трябва само да са леки и с гумена подметка, за да не се хлъзга.
Баскетбол
Високите в глезените обувки са задължително условие, ако искате да тренирате баскетбол, защото поддържат глезените. Специфични са подметките, защото имат система, която обира вибрациите при скокове.
Обувки за футбол
Те имат шипове отдолу, които са на специални места в подметката и значително намаляват хлъзгането при рези промени в посоката на движение на играча.

Дамски чанти и обувки на ниски цени

За много голяма част от нежните половинки се оказва, че чантата, без значение дали е малка или голяма, играе много роля за самочувствието им, което е напълно неразбираемо пък за представителите на мъжкия пол, но това е съвсем нормално. Има още