Къде да търсим актуални новини за Омуртаг?

Били ли сте в един от историческите градове на България, който освен славно име има и ред значими фигури, живели в него?

Градът, в който е живял вторият български пилот – Александър Александров, който вероятно вече се досещате е именно Омуртаг. Къде да търсим актуални новини за Омуртаг от Targovishtebg.com? Ако сте наблизо и имате желание да намерите повече информация за града, преди да се отправите натам, можете да проверите за всичко най-ново в страниците на Targovishtebg.com. Забележителностите на града не са никак малко, като сред тях е авиационният парк, който се намира на входа на самия град, като в него можете да видите изложени самолетите, с които е летял Александров, ракетна установка и авиационна техника.

Къде да търсим актуални новини за Омуртаг?

Изключително атрактивен, комплексът е подходящ за посещение от всякакви възрасти или от всеки, който има желание да се пренесе назад във времето, когато пилотът е излитал в космоса, чиито скафандър можете да видите изложен в музея. Историческият музей, от друга страна, е другият повод да се отбиете в Омуртаг, където можете да разгледате повече близо 400 музейни експоната. Ето как освен с актуални новини за Омуртаг, само с едно посещение можете да научите много за историята на града, както и на България.

Знаете ли, че първите обитатели на района са от новокаменната епоха? Подходящите природни условия не спират да привличат все повече заселници и през средните векове градът се превръща в ключов център, близо до старите български столици – Плиска и Преслав. Можете да посетите църковният храм “ Свети великомъченик Димитър“, който е запазен и до днес в стария град, известната Мензилишка чешма и няколко възрожденски къщи. Сред част от забележителностите са още и къщите на баба Иванка Хаджийката, която по време на Освободителната война е укрила 200 жени и деца и е построена от уста Генчо Кънев. Вижте повече интересна и полезна информация за всички новини за Омуртаг и за това какво още може да се види там на Targovishtebg.com и изберете родния край, който е като една човешка длан, но по-голям на нас не ни е нужен, нали?