Как се живее в старчески дом?

Навярно за мнозина от вас представлява интерес как точно протича един ден в старчески дом край София, например.

Масовото разбиране за тези места е, че там възрастните хора се изпращат, тъй като децата и роднините им нямат време за тях, но това далеч не е така. У нас съществуват специализирани старчески домове като abendrot.bg, които осигуряват много по-качествени и добри грижи за възрастните хора в тях. Какво се опитваме да кажем и как се живее в този старчески дом предстои да ви разкажем в следващите няколко изречения.

Като за начало добре е да отбележим, че в този дом за стари хора се приемат възрастни с всякакви увреждания, било то на паметта или физически. В него са осигурени всякакъв вид удобства, както са хората, които имат трудна подвижност, така и за тези болни от деменция или Алцхаймер. Може да разчитате на 24-часовото наблюдение на възрастните хора в дома, както от общия персонал в него, така и от медицински екип, който е винаги на разположение. От сайта на старческия дом Абендрот на abendrot.bg бихте могли да се информирате по-подробно за това какви услуги се предлагат и на какви цени. А ние ще ви разкажем накратко за устройството на дома за стари хора край София, в село Свидня и как преминава един ден там.

Как се живее в старчески дом?

Храната. Както знаете закуската е най-важното хранене в деня и тъй като старческия дом работи с фирма за кетъринг има възможност да съобразява менюто на всеки в дома за стари хора, според неговата специфична диета. Стаите, в които се настаняват живущите в Абендрот са оборудвани с всичко необходимо и предоставят максимално удобство на посетителите си. В галерията от сайта бихте могли да разгледате и снимки. В старческия дом край столицата се честват всякакви национални и лични празници. Осигурява се подходящо угощение и атмосфера, като когато денят е свободен на възрастните хора се предоставя възможност за групови или индивидуални занимание със социален работник. Чистият въздух в полите на Стара планина и красивата природа допълнително спомагат за комфорта на всички там.

Не пропускайте да посетите сайта на този старчески дом – abendrot.bg още сега и да се запознаете по-подробно с всичко, което ви интересува. Те ви очакват.