Авто новини за автомобилите на бъдещето

Както в повечето аспекти в живота на съвременния човек, така и при автомобилното производство се наблюдават тенденции за екологични решения.Ревюта на автомобили можете да откриете на най-различни места, но ако искате да прочете сериозно и прецизно подбрани авто новини от България и света трябва да заложите на сериозен сайт на авто тематика като nastarta.com.

Опити да се оптимизира автомобилното производство и да се намалят вредните емисии и замърсяване, което автомобилите причиняват ежедневно навсякъде по света, се правят вече години наред.
Най-новият еко автомобил беше представен на изложение в Женева от финландската компания UPM и се задвижва от биогориво. Финландските конструктури обясняват, че не дизайнът на колата е бил водещ при създаването на автомобила, а нейната технология. Каросерията на модела UPM Biofore е изработена изцяло от екологични материали и е лесна за рециклиране.При боядисването на каросерията също не са използвани традиционните разтворители, а в интериора е заложено на екологични технологии, на които компанията UPM разчита при производството на хартия. Всичко това, между другото, не пречи на автомобила да отговаря на европейските изисквания за безопасност при сблъсък, а също така и на стандартите за противопожарна безопасност. Моделът е още едно предложение за това как вниманието на потребители и производители може да се насочи към екологичната обстановка на планетата и как биоматериалите могат да се използват в различни отрасли на индустрията.
Авто новини за автомобилите на бъдещето
Друга насока, в която предимно работят учени от различни държави е създаването на електродвигатели. В Шанхай гигантът GM представи три модификации от новата си концепция, наречена EN-V. Идеята на тези прототипи е да покажат как ще изглеждат автомобилите на бъдещето. При тях двигателите са поставени в колелата на автомибила и се захранват с йон-литиеви акумулатори. Създателите на тази иновация обаче алармират,че недостатъците на този род автомобили е, че с едно зареждане могат да изминат ограничено разстояние от най-много 40 км и максималната скорост, която може да развие автомобилът е 40км/ч, което го прави подходящ за придвижване в града, но неефективен при извънградско шофиране.
Независимо дали еко автомобилите ще станат достъпни за масовия потребител в близко бъдеще или ще останат в сферата на научната фантастика по-дълго отколкото се предполага, бъдете винаги час с новостите с помощта на nastarta.com