Каква технология използват климатиците Daikin

Закупуването на климатик със сигурност вълнува много от нашите читатели.  Този факт наистина не бива да ни изненадва, тъй като ефективността на климатиците кара все повече хора да смятат, че точно те са идеалният начин за отопление през зимните месеци.

Днес ще поговорим за основните фактори, според които трябва да изберем подходящи модели климатици в гр. София, които да отговарят на нашите изисквания, а и на помещението, за което са предназначени.

Разбира се, на първо място би било добре да се насочим към съответната марка. Препоръчваме ви да изберете японският гигант Daikin, тъй като дългогодишният им опит в областта означава, че знаят точно от какво се нуждаят потребители.

Но кои са основните изисквания за град София, които трябва да имаме към един климатик? Ще започнем с неговия размер. Все пак на никого не би му било приятно да се сдобие с климатик, чието външно или пък вътрешно тяло заема прекалено много място. От друга страна, би било добре да знаете, че размерът на климатика зависи и от големината на помещението, което трябва да отоплява или пък охлажда.

Всъщност най-лесният начин да установите дали мощността на даден климатик от марката Дайкин отговаря на самото помещение, е като обърнете внимание на отбелязаната BTU стойност на етикета. BTU буквално означава Британски топлинни единици и лесно могат да бъдат превърнати във ватове, след като знаете формулата: 1W = 3.41 BTU. А след като вече знаете мощността, ще ви бъде далеч по-лесно да прецените дали тя ще бъде подходяща за вашите нужди.

климатици от impas-klima.com

Може би не всички от вас знаят, че съвременните климатици са основно инверторни. Този факт не бива ни най-малко да ви учудва, тъй като те са много по-енергийно ефективни от конвенционалните и пестят електроенергия. Ето защо ви съветваме да се спрете именно на инверторен климатик, тъй като той автоматично регулира мощността на компресора, която намалява, когато се достигне зададената температура в помещението.

Напоследък все повече модели климатици в София са оборудвани със съвременна система за пречистване на въздуха в стаята. Тази функция е наистина полезна и необходима в днешно време, тъй като замърсяването на въздуха в големите градове е наистина много голямо. Ето защо съветът ни към вас е да изберете модел, който има специален филтър за улавяне на прах, на вредни микроорганизма и на алергени.

Цените на Daikin климатиците в София варират според самия модел. Но ако държите да не правите компромиси с месечния бюджет, ще ви кажем, че можете да поръчате климатик от електронен магазин за климатици който се намира в нашия град. По този начин ще спестите време от пазаруване, климатикът ще бъде доставен до входната ви врата, а и ще бъде безплатно монтиран.