Какво знаем за народните носии

Направило ли ви е впечатление, че народните носии напоследък са все по-търсени?  Дори и да не ви е направило впечатление, това е неоспорим факт. Все повече хора искат да се сдобият с късче от славната история на страната ни, а това може да стане именно с народната носия от pensiluet.com.
Но не бързайте да си правите погрешните впечатление, че съвременните цени на народните носии не са по джоба на всеки. Най-важното е да знаете кое е правилното място, за да се сдобиете с желаната от вас носия. Става дума за пазаруването от електронен магазин за народни носии. Със сигурност ще останете доста доволни както от факта, че сте спестили време, така и от спестяването на средства.
А знаете ли точно каква искате да бъде вашата народна носия? Изборът ви е наистина огромен.
Един от вариантите е двупрестилчената женска народна носия. Тя е отличен избор, тъй като моделът е доста женствен. Това се дължи на наличието на две престилки – едната се връзва отпред, а другата отзад.
Бихте могли да изберете и саяната народна носия. Тук наистина визията е красива и нестандартна. Полата е с дължина или до глезените, или до колената. Но по-интересно в случая е ризата, която прилича досущ на днешните туники. Ръкавите й са с дължина до лактите.
Друг вариант е сукманената народна носия. Както подсказва самото й име, при нея основен е сукманът. Платът му е дебел и често е в черен цвят. Престилката пък е цветна.
Няма как да подминем и еднопрестилчената народна носия, при която интересно е странният начин, по който се връзва самата престилка, а именно различно и в двата края. Благодарение на това връзване, цялата носия се движи красиво при ходене.