Любопитни факти за билките

Билките са лечебните средства на природата.  Тяхната сила безспорно е огромна и е позната на човечеството още от древни времена. Всъщност не всички растения и билки са ни познати и има такива, които и до днес не са изследвани. Но за сметка на това тези, които познаваме, се отразяват много добре на организма ни.
Разбира се, съвременната медицина е доста напреднала, но все още има случаи, когато лечебните растения в cvete.eu могат да ни помогнат и да ни излекуват, без да се налага да прибягваме до употребата на лекарства.
Искало ли ви се е да имате такива растения у дома, които да спадат към категорията на билките? Сигурни сме, че отговорът ви е положителен и това е съвсем нормално. Но много хора смятат, че билките не когато да бъдат отглеждане в домашни условия. С настоящата статия ще оборим това мислене и ще ви докажем, че едно от най-разпространените лечебни растения – мащерката – може да бъде отглеждане в дома на всеки един от нас.
На първо място трябва да се сдобием със семената на растението, както и с подходяща саксия, в която да ги засадим. Не забравяйте, че всяка саксия, независимо какво растение или цвете ще бъде засадено в нея, трябва да има дупки на дъното, през които се стича водата, с която го поливате.
Трябва да ви предупредим, че мащерката расте малко по-бавно от другите растения в началото, така че трябва да бъдете малко по-търпеливи. Посадете семената в пръст и не добавяйте към нея почвена смес. В никакъв случай не бива да поливате мащерката обилно, защото тя не се чувства добре във влажна среда. Осигурете й слънчево място и поливайте, когато почвата е суха. Не след дълго у дома ще имате красива, ароматна и полезна мащерка.