Историята на часовниците Swatch

Днес ще ви разкажем интересната история на световно известната швейцарска марка за часовници Swatch.  Всъщност тя е безспорно доказателство, че всяка една компания трябва да знае с абсолютна точност какви да предпочитанията и изискванията на потребителите, за да постигне успех.
През 80-те години на миналия век компанията Swatch е изпитвала доста големи затруднения, тъй като продажбите рязко са спадали. Тази неприятна тенденция се е дължала на факта, че цените на часовниците Swatch от chasovnici.com са били доста високи, а на пазара със стремглава скорост са навлизали часовници от азиатски производители, които били далеч по-евтини. Ето защо швейцарската компания коренно е променила стратегията си.
Тази рязка промяна се изразявала в това, че започнало масово производство на качествени часовници Суоч, но от по-обикновени материали, което значително понижило цената им. Но не си мислете, че тази промяна е била за сметка на качеството. И до днес механизмите на часовниците Swatch са произведени от ръчно изработени части, което означава, че те продължават да бъдат максимално точни.
Съществената промяна е в самата каишка. Тя е изработена от пластмасови елементи, което пък означава, че стои прекрасно на китката.
Днес часовниците от швейцарската марка Swatch заемат едно от първите места в продажбите на ръчни часовници. Те са и една от най-предпочитаните марки за всички потребители, които искат едновременно да притежават красив и точен часовник. Определено моделите на тези часовници могат да бъдат наречени новаторски. Циферблатите са най-различни, както и цветовете им. А когато говорим за каишка на ръчен часовник, едва ли бихме могли да намерим друга, която да изглежда толкова оригинално, колкото каишките на Swatch. Часовниците от швейцарската марка и до ден днешен са символ на точност, красота и удобство, а точно това са и изискванията на всички потребители, които държат да притежават всичко това на добра цена.