Операционни системи за таблети

Ако вече сте решили, че ще се присъедините към милионите хора, които са горди собственици на таблети, то тогава можем само да ви поздравим.  Функционалността и огромните предимства, които имат таблетите, са една от причините те да се предпочитат от все повече хора.
Но след като сте взели решението, че наистина имате нужда таблет, трябва да се спрете най-вече на това каква операционна система желаете да поддържа той. Днешната статия ще ви запознае с най-популярните операционни системи за таблети, както и с най-слабите, и най-силните им страни.
Android OS е доста често предпочитана операционна система, защото работата с нея е изключително лесно. Също така Android OS ви предлага безброй приложения, които можете да изтеглите за секунди от Google Play Store. Най-голямото предунство на Android е, че предлага на потребителите си огромен брой приложения, които са напълно безплатни за изтегляне.
Не така стоят нещата при операционната система iOS, която разработка на Apple. Тук функционалността отново е доста голяма, но за сметка на това по-големият брой приложения са платени. Ето защо и все повече хора прибягват към така нареченият „jailbreak“, за да се сдобият с повече безплатни приложения.
Няма как да не споменем и MS Windows, която е сравнително нова операционна система за таблети. Всъщност славата й тепърва ще расте, тъй като вече е доказано, че работи наистина добре с таблети с чувствителни на допир дисплеи.
Следващата слабо разпространена операционна система за таблет се нарича BlackBerry Tablet OS. Тя наистина не е широко разпространена, тъй като може да се позлва на доста малък брой таблети от марката BlackBerry. Но пък за сметка на това работи прекрасно и се смята за една от най-бързите операционни системи, създавани за таблети.
Надяваме се, че статията ви е била полезна и ще можете лесно да вземете решението с каква операционна система ще работи вашият таблет.