Какво Отличава Бъдещите Смартфони HTC от Останалите?

Смартфоните с марка HTC са едни от най-продаваните мобилни устройства. С всеки следващ модел, за разлика от мобилните устройства на iPhone, телефонът бива развиван многоаспектно и видимо. Какво ново ни очаква от тази марка телефони?

Скоро в медийното пространство се разпространи новината,че Microsoft е преговаряла с HTC за възможността тя да използва техния Windows Phone 8 OS в повечето смартфони в poruchai.bg . Не мислете,че става дума за изцяло нови мобилни устройства. На срещата се е обсъдило включването на платформата на Microsoft като втора операционна система на съществуващите й модели. Тоест – някои от моделите с Android OS на HTC да предоставят на своите потребители втора операционна система WP8 OS.

Може да прочетете обстойно данните по тази тема, публикувани в Bloomberg, от източници на компанията. Предполага се, че ако компанията HTC приеме предложението на Microsoft, то Microsoft би трябвало да предостави специални отстъпки за своята операционна система, с цел ускоряване развитието на тази стратегия.

Въпросът как бъдещите смартфони ще работят едновременно с двете платформи и дали превключването между тях ще бъде лесно, остава без отговор. Техническите детайли около сделката, ако тя разбира се бъде направена, вероятно ще бъдат оповестени в момента на излизането на този операционен „хибрид“.

Безспорно Microsoft е постъпила доста хитро, с цел популяризиране на своята операционна система. Има информация, че двете компании са провели още няколко срещи в края на септември в Китай за да превърнат този общ проект в реалност. „Симбиозата’ между двете операционни системи, ще си струва да бъде видяна и използвана. Това би било драстична иновация в поколението на смарфоните, която може да развихри фантазиите и на други водещи производители на смартфони. Нищо чудно в близкото бъдеще да бъде представен телефон с три операционни системи, от които третата да е на iPhone магната. В света на технологиите може да се очаква всичко. Дори и такъв „троен хибрид“.